به گزارش قدس خراسان، موضوع کمبود شیرخشک و سرگردانی خانوادهها منجر به نظارتهای بیشتر بر زنجیره توزیع و متعاقب آن، کشف تخلفات کوچک و بزرگ در داروخانهها و مراکز توزیع و حتی تولید شد. آخرین و در واقع بزرگترین محموله کشف شده شیرخشک مربوط به محموله ۱۸۹ تنی این محصول در یکی از کارخانههای تولید شیرخشک در شهرک صنعتی بود که از تاریخ ۱۱ آذر با دستور تعزیرات حکومتی قرار شد در داروخانهها با نرخ مصوب توزیع شود.
اگر چه هنوز هم حضور و پیگیری میدانی خبرنگار قدس خراسان در داروخانهها حاکی از کمبود انواع رگولار و گلایه داروخانهداران از کمبودهاست، رئیس انجمن داروسازان خراسان رضوی در گفتوگو با خبرنگار قدس خراسان وضعیت را نسبت به گذشته بهتر توصیف میکند.
دکتر علی جعفرینژاد از افزایش قیمت شیرخشک خبر میدهد و میگوید: طبق دستورالعملی که وزارت بهداشت به ما اعلام کرده، باید قیمت گذشته را از مراجعهکننده دریافت کنیم و باقیمانده مبلغ توسط بیمه به داروخانه پرداخت میشود.
او توضیح میدهد: داروخانهها الان با دو برابر مبلغ گذشته شیرخشک را از شرکتهای پخش با حدود ۱۵۰ هزار تومان خریداری میکنند و قرار است هر قوطی را به قیمت قبل که حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان است، با ثبت کد ملی نوزاد در سامانه تیتک بفروشند و مابقی را بیمه سلامت باید به داروخانه پرداخت کند.
دبیر انجمن داروسازان هم اگرچه وضعیت موجودی شیرخشک را نسبت به گذشته بهتر میداند؛ اما از کمبود دو برند پرمصرف یعنی «نان» و «آپتامیل» حکایت میکند.
سید حسین بهشتیان با اشاره به افزایش قیمت شیرخشک برای داروخانهها ادامه میدهد: این در حالی است که مطالبات داروخانهها از بیمهها آنها را با مشکل جدی برای تأمین مواجه کرده و حالا مطالبات شیرخشکی هم قوز بالای قوز خواهد شد. بیمهها همیشه دو سه ماه بدهی عقبمانده به داروخانهها دارند.
وی این موضوع را اقدامی در راستای هدفمندی یارانه شیرخشک و جلوگیری از قاچاق آن عنوان میکند؛ اما میگوید: با وجودی که الان شرکتهای پخش، شیرخشک را با قیمت جدید به ما میفروشند، برای ما مشخص نیست اگر کسی بیشتر از سهمیه نوزاد، شیرخشک خواست، آیا داروخانه میتواند به او با قیمت آزاد بفروشد یا خیر؟ چون اگر قرار به فروش آزاد با قیمت جدید باشد، باز هم نسبت به تفاوت قیمت در کشورهای همسایه، خیلی ارزان است و نمیتواند جلو قاچاق را بگیرد.
به نظر میرسد در شرایط فعلی، بهترین و کمهزینهترین راه حل، تحویل انواع شیرخشک رگولار به مراکز بهداشت باشد که هم با توجه به اشرافشان به شرایط مادر و کودک، آمار شیرخواران نیازمند به شیرخشک را دارند و هم بدون تحمیل هزینه اضافی به داروخانهها که بخش خصوصی هستند، مراکز بهداشت که جزئی از بدنه وزارت بهداشت محسوب میشوند، میتوانند این معضل را برطرف و برای توزیع عادلانه غذای شیرخواران که جایگزینی ندارد، اقدام کنند؛ در این صورت نظارت بر توزیع هم به مراتب کمهزینهتر و آسانتر خواهد بود.
خبرنگار: معصومه مومنیان
نظر شما